Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Maailmanmestarin opissa

Pitkästä, todella pitkästä aikaa olin ilmonnu koirat koulutukseen. Eikä sen vähempään kuin hallitsevan minien maailmanmestarin, Elena Kapustinan koulutukseen... Huh. Ei paineita, ei... Elena oli siis saapunut Lappeenrantaan meitä kouluttamaan pariksi päiväksi. Eilen olin töissä, mutta tänään menikin sitten lähes koko päivä hallilla; ensin itse baanalla ja sitten muita seuraten. Olin vähän pelännyt kieliongelmaakin, mutta hyvin me englannilla pärjäsimme.
Ehdittiin tehdä pari rataa. Ensin oli se pikkuisen "helpompi" joka oli melkoisen haastava kuitenkin. Ja juostava oli molemmissa... Ossin kanssa ensin. Ja kontaktithan ne paukkui. Niihin Elena suositteli alustaa ja naksua. Alusta ensin vaalea ja asteittain vihreäksi muuttaen. Tehtiin muutama harjoitus ja hienosti paineli Ossi kontaktit alas asti. Ja miten mieltä lämmitti kun Elena kehui Ossia ja sanoi että pystytään tekemään millainen rata tahansa nollaksi, kunhan laitetaan ne kontaktit kuntoon (jep. Helpommin sanottu kuin tehty kun koirakin täyttää jo 9 vuotta. Mutta hei! Eiköhän me vielä kokeilla).
Akikin oli oikein reipas poika ja ihan mukavasti vauhtia. Radalla ei onneksi ollut hankalia takaakiertoja tai muita vääntöjä. Akistakin sain ihan positiivista palautetta ja että se on enemmän mun koira kun vauhtia himpun vähemmän mutta tarkkaa työtä :)  Ihanat miun koirat!

Hirveästi ei esteitä kakkosradalle muuteltu - puomin alle siirtyi yksi putki ja rengas jäi pois. Rata kaksi olikin kuitenkin haastavampi. Etenkin ne alkukiemurat tuotti päänvaivaa. Ossin kanssa hieman vähemmän. Akille oli pari melko haastavaa juttua. Esim haastava keppikulma, muurin asento... Mutta kyllä me silti suoriuduttiin. Akin kanssa saatiin pari vinkkiä keinullekin. Tarvitsee vaan olla avustaja mukana kun treenataan.
Mutta oli kyllä niin loistava päivä ja koulutus ettei auton akun räjähtäminenkään pilannut päivääni. Ja kyllä. Akku todella räjähti palasiksi kun käynnistin. Hitto että säikähdin, mutta niin säikähti pari jalankulkijaakin. Luulivat varmaan et jossain ammuttiin. Sen verta voimakas oli pamaus, että konepeltiin tuli lommo, sisältä ulospäin :) Mutta nyt tää laittaa saunan päälle ja hautoo särkeviä kinttujaan... Mitäs läksit, nih?

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino