Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Muumimukijahdissa

Aamutuimaan pakkasin koirat autoon ja suuntasin Kouvolaan. Ai miten ihanaa kun maksit oli kerrankin ekana ja päästiin kotiinkin ihan ajallaan (=ehti ottaa päikkärit) kisapäivän jälkeen. Tuomarina oli Pertti Siimes. Ja jatkossa muuten täytyy muistaa etten ilmottaudu Kouvolaan jos kisat ulkokentällä. Meikäläisen askel ei kulkenu yhtään, ei yhtään. Sen verran upottaa se hiekka.
Ratapiirrokset suunnilleen näin. Piirretty ulkomuistista ja nyt en ihan varmaksi enää muista miten päin tuo 5 ja 6 hyppy hypättiin tällä ekalla radalla...
Ossi sai kunnian aloittaa skabat. Suoraan autosta rataantutustumisen jälkeen... Ei hyvä. Koira oli jossain ihan muissa maailmoissa ja sitten levisi ohjaajankin aikeet... Lisäksi herra karkasi lähdöstä melko törkeästi...Taidettiin hyllyttää tonne seiskalle tai jotain. Mutta muutenkin tuntui, että se pyöri ja hyöri ihan omiaan... Mutta hei! Kontaktit se otti!!!!  Sitten koiran vaihto ja pieni väli. Akin kanssa sujui jo paremmin.... Tai noh. Tulos kuitenkin. Tuolla hypyillä 5-7 jossain kohtaa saatiin pari kieltoa. Muuten Aki teki ihan nättiä, joskin hidasta duunia. Vaan niin oli tahmee ohjaajankin jalka, että aikavirhettä tuli reippaat 15 sekkaa. Järkkyä! Sijoitus joku 25.

Rata kaksi. Jälleen Ossi kärkeen. Ja nyt se mokoma karkasi vielä törkeämmin jos mahdollista. Otin takaisin lähtöön ja komensin odottamaan. Hihkaisin tuomarille että menään siitä suoraan maaliin kun istutin takaisin lähtöön... Kesti se nyt hetken, mutta kestääkö taas seuraavassa? Eli tältä radalta hylky eikä päästy alkua pidemmälle. Mokoma possu. (Välillä mieltin, että onko tässä enää mitään järkee Ossin kanssa vaikka sillä intoa ja halua on, mutta tuo lähdöissä varastelu on niin törkeetä)

Aki oli jo vähän nopeampi toisella radalla. Harmittavasti ohjasin hypylle 16 huolimattomasti ja se tuli ohi. Kielto. Mutta muuten ihan ok rata. Tosin olihan meillä nyttenkin yliaikaa reipas 11 sekkaa.  Sijoitus 10.

Hyppäri vielä viimeiseksi. Nyt Ossi pysyi lähdössä ehkä nanosekunnin kauemmin (eli ei oppinut edellisestä). Joltain hypyltä tipahti rima ja johonkin sain sössittyä kiellon. Keppikulma oli paha ja putken 11 väärä pää houkutteli... Hyllyksi meni tämäkin. Oltiin vissiin vanhuksen kanssa vähän epävireessä molemmat.

Akikin kielsi jollekin hypylle mihin sain vauhdin tössäämään ja keppien ekan välin läpi juoksi kohden putkea... siitä vitonen. Sitten meni maku ja sössittiin keppien alkua ihan kunnolla. Enkä edes muista mille esteelle hyllytettiin... Olikohan Akillakin putken väärä pää. Eli tällä radalla ohjaajalle tuplahylly.
Ei totisesti ollu meidän päivä. Tosin erilaisella pohjalla ois voinu olla fiilinki ja mano jo toinen... Mutta turha kai sitä on jossitella jos ei oma jalka nouse. Ossin kohdalla harmitti erityisesti sillä perjantain treenit meni niin mahtavasti! Millähän planeetalla nyt oltiin.

Kouvolasta ei siis muumumukeja - haetaan kaupasta  :)

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino