Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Lieksasta kajahtaa...

Eipä ollut turha reissu Lieksaan ei... Aki se avasi nollatilinsä aika komeasti voitolla. Mutta aloitetaanpas alusta. Tuomarina Lieksassa oli Minna Väyrynen. Rimat 55 cm. Ensin baanalle Aki. Radan alkukiemurat sujuivat epäilystäni huolimatta oikein mainiosti. Nollat oli alla kun Aki oli menossa hypyltä 9 putkelle 15. Huomasin ja sain korjattua. Näin vältyttiin tässä kohtaa virheeltä. Ja melkein loppuun asti se tilanne säilyikin. Sitten en oikein käsitä miten ja miksi Aki lähti hypyn 17 ohi oikealta. Ehkä vedin itse liian kaukaa? Unohdinko käskyttää? Noh ohi tuli kiellon arvoisesti, korjaus ja saldona siis 5 virhettä. Vähän harmitti sillä suoritus oli muuten tosi bueno. Alitettiin ihanneaikakin ja sijoituttiin kolmansiksi. Mukava avaus päivälle.

B-kisasa meno oli ihan uskomatonta. Millään en meinannut maalissa uskoa, että todellakin saimme nollan! Jee! Uskomatonta. Päivän tulostavoite oli oli siis saavutettu, se oli asetettu matkalla kisapaikalle. Aki ei epäröinyt missään, vauhti oli hyvä ja kontaktit otti todella kauniisti. Ihanneaika oli 58 sekuntia ja sen alitimme -12,01 aikamme ollessa siis 45,99. Ja näin siis saimme Akille ensimmäisen LUVA-nollan. Ja voitimme vielä. Olipahan aika hangonkeksimäinen olo. Sääkin suosi ja aurinko porotti lähes kirkkaalta taivaalta.

Ossin starteissa rimat oli 60 cm, tuomari sama. Olipahan melkoista säätöö. Taisi se varastaa startissa, onneksi alku oli pelastettavissa oleva. Rima 9 tuli alas. Kielto hypyllä 17 kun oli tulossa ohi suoraan putkelle. Jostain vielä kolmas vitonen saatiin, mutta nyt en ole ollenkaan varma mistä. Jäikö kenties joku kontakti vai säädettiinkö tuolla 17 hypyllä toisenkin arvoisesti... En tiedä. Mutta ei se mitään. Virheitä siis 15, alle ihanneajan ja sijoitus viidensiä. Ihan hyvin sillä säätämisellä :) Ossin meno oli kuitenkin melko hallittua, ettei tullut sellainen olo että se porsastelisi. Että tulos ei harmittanut, etenkin kun Akin nollat oli alla.

B-kisa. Alku sujui. Ja taas rima räpsähti alas. Kuinka meillä ei nyt nuo rimat kestä ylhäällä. Kun se tuli alas niin loppui ohjaajan ohjaaminen. Jotenkin olin sitä mieltä, että virheitä olisi ollut enemmänkin alla ja niinpä koira livahti putken 13 väärään päähän. Jos oisin tajunnu ettei ollut kuin 1 rimanpudotus olisin ehkä ohjannut paremmin enkä hyllyttänyt. Kivasti teki töitä eikä hyllytys harmittanut, sillä kaikki muutkin maksi kakkoset hyllyttivät tämän radan.
Päivän saldona roppakaupalla hyvää mieltä, pari lahjakorttia (Lieksa kutsuu siis ensi vuonnakin) sekä palaneet käsivarret.

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino