Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

maanantai 18. tammikuuta 2016

Uusi vuosi - uudet kujeet

No niin. Terve taas. Ollaan jälleen oltu hiljaa... Ihan oomma kyllä harrastellu ja touhunnu molempien koirien kanssa.

Uusi vuosi toi mukanaan uusia kuvioita. Tammikuun alussa meille muutti Martti (Carelnovan Basilio-Boss) 4 kuukauden iässä. Huomasin joulun alla, että kasvattaja etsi kotia kahdelle 4 kuiselle pojalle. Minä tietysti soittamaan, että miksi vielä kotia vailla... Senhän tietää kun sille linjalle lähtee, että kuinka siinä käy... Herrat olivat sen verta vilkkaita, että Niina-kasvattaja halusi koirille kodit jossa tunnetaan rotua/harrastetaan sen kanssa. Niinpä meidän mukaamme lähti suklaanruskea sydäntenvalloittaja. Tarkoituksenani on saada uusi kaveri agilityyn (nyt ainakin).

Isommat haukut oli tietenkin hyvin jäässä tulokkaan saapuessa ja ilmeet oli "et oo tosissas..."  Aki veti palkoa kirsuun ihan urakalla ja urputtaa pennelille (edelleen) koko ajan jos Martti yhtään yrittää lähestyä. Ossi taas alkaa jo pikkuhiljaa sulamaan. Ovat noin niin kuin vahingossa makoilleet samalla patjallakin.

Martti taas on osoittautunut reippaaksi kaveriksi ja näin 4 kk iässä suurin osa tarpeistakin tulee jo ulos, eli meillä ei ole sitä ihan pikkupennun pissi/kakkasiivousrumbaa tarvinnut nyt tehdä. Varsin kätevää sanon minä. Minä vaan olin kuvitellut, ettei kakru pääse sänkyymme, mutta niinpähän herra loikkasi kolmantena yönä väliimme ja nukkuu viekussa siinä missä isommatkin. Eli talon tavoille opittiin melko lailla nopeasti. Harmi vaan, että pakkaset ovat paukkuneet sen verran kipakoina, ettei Martin kanssa juurikaan ole vielä päästy "ihmisten"ilmoille opettelemaan. Mitä nyt rokotuksilla käytiin, mutta muuten ei olla tarettu mihinkään pidemmälle, tai emäntä tarkenisi mutta pentu kävelee kolmella jalalla kun palelee niin ei ehkä ole järkevää lähteä minnekään kauemmas tutustumaan. Toivottavasti pian helpottaa ja päästään hallille, kaupungille, juna-asemalle jne...
Martti on kyllä kotona ollut todella reipas penneli ja isommat opetti heti haukkumaan kun jossain rapsahtaa. Pikkuherra osaa jo hienosti istua ja miten mahtavaa, että lelut kiinnostavat paljon enemmän kuin esim. Akia pentuna. Tämähän on vaan hyvä juttu agikentällä palkkausta silmällä pitäen ;)  Mutta tässä pikaiset päivitykset kuulumisten suhteen. Laitellaan kuvia jahka ehditään!


Mukavaa Uutta Vuotta kaikille kamuille!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino