Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Lomailua ja kisailuja...

Niinpä... Loma lähenee loppuaan ja mamma on ollut saamaton...
Kävimme porukalla Lappeenrannassa viettämässä syyslomaviikkoa. Ensin vietettiin pari yötä Topi-villiksen luona. Ossikin suhtautui nuoreen mieheen ihan mukavasti. Toki piti välillä vähän huomautella kuka on kingi. Aki olisi leikkiny mielellään ja härnäsikin Topia, Topi taas olisi mielummin leikkinyt Ossin kanssa ja Ossi taas seilaili pallo suussa itsekseen... Mutta kyllähän nuo juosta rymistelivät ihan mukavastikin.

Ossin kanssa startattiin Lappeenrannan kisoissa lauantaina 10.10, saaliina 3 hylkyä!!! Eipä taas mieltä paljon lämmittänyt. Ossi kävi ennen kaikkia startteja pyörälenkillä ja melko pitkillä sellaisilla, muttei se paljoa vauhtia kyllä hidastanut - nimim. 2 startissa hylky ensimmäisillä esteillä... Voi jee!!!! Meinasin jo et lopetamme kisailut, mutta ehkä emme sittenkään ;D Kukas sitä sitten yleisöä hauskuttaisi....
Kisoissa startattiin ekana C-kisa joka oli hyppyrata. Rata oli oikein mukavan oloinen ja meille sopiva. Rimat oli 60 cm. Vaan kuinkas sitten kävikään... 2 ekaa hyppyä oli peräkkäin ja kolmas siinä vieressä. Miten lie startista lähdin kun koira meni ekan esteen jälkeen suoraan sinne kolmannelle. Ja hylky... Loppurata sitten kulkikin mukavasti kun ei ollut paineita, eikä rimojakaan tippunut.

B-kisassa hylky oli ihan oma moka. Kuka sitä käskee jättää koiran liikaa selän taakse. Mutta nyt me päästiin jo esteelle 13 hyllyttämättä. Sekin putken väärään päähän meno onnistui arveluksistani huolimatta todella loistavasti. Ja sitten unohdin ohjata ja Ossihan hyppäsi väärän hypyn... Hylyn alla tosin oli jo 1 tai 2 vitosta, ettei menetetty mitään... Tavallaan... Oishan se tulos ollu kiva. Ainakin hypyn 7 linjan ohi olimme ajaneet. Kontaktit ja kepit otti todella komeasti. Ohjaaja taas oli ihan surkea ja radan jälkeen masentunut - "me ei nousta koskaan"-tyylisesti...

A-kisassa oli ensimmäiset esteet sijoitettu niin, että jouduin pitkään miettimään kummalta puolelta lähden liikkeella. Vasemmalta jos oisin menny, niin varmaan olis hypänny kolmosen väärältä puolelta (ja hei! siis ongelmaa ei ois ollu jos koira kestäis startissa niin et vois mennä radalle vastaanottamaan, mutta kun pitää lentäen lähteä...). Menimme siis esteiden oikealta puolen ja sain koiran jotenkin ajautumaan kolmosen estelinjan ohi (suunta oli kuitenkin oikea!!!) ja vitonen. En ehtinyt korjata ja seuraava este siis tiesi hylkyä... Muuten rata sujuikin sitten aivan loistavasti... *HUOKAUS*
Ehkä tää kisamenestys tästä taas lähtee nousukiitoon... Nyt ollaan vuosi kakkosissa tahkottu.

Reissullamme kävin tapaamassa Ossin tyttöä Siiriä, ikää neidillä 4 kuukautta. Ja voi miten ihana ja reipas tytteli minua olikaan vastassa. Ulkoisesti muistutti kovasti Tomppa äiskää, mutta käytös oli kovin Ossimaista :) Ihana pimatsu!!!

Lomalla sitten vaan oltiin ja opeteltiin käytöstapoja kaupungissa. Aki teki tuttavuutta sataman sorsien kanssa yms... Koirat osasivat kuitenkin olla ihan mukavasti. Mitä nyt vähän ärsytti se jatkuva jähinä isomummon kolmiossa... Lisäksi pari lasta ja aikuiset päälle. Meinasi olla hieman ahdasta. hurtat olivat yllättävän hiljaa kerrostalon äänistä huolimatta, vaikkeivat niihin ole tottuneet. Edes aamuöinen lehden tulo ei saanut herroja haukkumaan. Hissillä kuljettiin sujuvasti vaan liukkaita lattioita pelättiin ja sitten kuljettiinkin hiipaillen käytävän seinänvieruksia pitkin.

Loman toinen viikonloppu vietettiin veljeni kotona navetanpurkutalkoissa. Voin vaan sanoa että huh miten likaista puuhaa. En halua edes ajatella sitä rottien jäämistöjen määrää... Koirat kirmasivat lauantain onnesta soikeana Kristianin, Lyylin ja Mantan kanssa. Söivät pilttuusta hevosen kakkaa yms kivaa. Hauskan päivän päätteeksi koirat joutuivatkin sitten suihkuun.
Ossi alkoi sitten lauantai-iltana vingahdella aika ajoin kovastikin. Ja ainakin tunnustellen ja venytellen kiljaisi oikean takajalan kohdalla. Herra on vingahdellut tänäänkin, etenkin kun lähtee liikkeelle, hyppää autoon tms. Vaikka on nyt 2 päivänä saanut särkylääkkeen. Tilannetta seuraillaan. Kyllähän mamma vähän huolissaan on, vaikkei se varmaan kovi vakavaa ole, kun kuitenkin kävelee normaalisti... Mutta voi olla, että huomiset treenit jää Ossilta väliin. Katsotaan nyt miltä tilanne näyttää huomenna. Aki kuitenkin lähtee treeniin kun olen saanut huomiseksi lapsenvahdinkin järjestettyä.

Mutta mukava loma takana, vaikkei tuloksia tullutkaan. Huomenna alkaa sitten arki...

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino