Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

torstai 25. syyskuuta 2014

Piirinmestaruudet Kotkassa

Sunnuntaina lähdettiin taas Kotkaa kohti. Tällä kertaa Titi & Pyry kyydissä. Vuorossa kolmoset (ja siis itsellä molemmat koirat kyydissä \o/ ) ja piirinmestaruuksien jahtaaminen. Harmittavasti en piirrellyt ratoja talteen, eikä järjestävä tahokaan niitä ollut nettiin laittanut. Mutta ensin siis hyppäri (ratapiirros bongattu tuomarin sivuilta) ja tuomarina itselle uusi tuttavuus Markku Kaukinen. Nousun "kunniaksi" Aki starttasi ekana. Rataantutustuessa mietin vaan kauhulla noita takaakiertoja ja Akia... Mutta rohkeasti tulta päin. Ja miten päästiinkin ihna nätisti alku. Ehdin leikata putkella koiran edessä ja sain käänettyä kepeille. Takaakiertokin oli ihan ok.  Tuolla hyppykiemuroissa meinasi itsellä jalat mennä solmuun ja olin työntämässä Akia esteellä 9 takaakierrolle. Viime hetkellä tajusin, että EI, EI VIELÄ.... Ja sain pelastettua naftisti, mutta aikaahan se meille maksoi. Loppu paineltiinkin ihan kivasti. Pikkasen Aki arpoi okserilla, ehkä muut ei huomannu mut mä tiesin just mitä se aatteli. Mutta hyppäsi kuitenkin!!! Ja sillä lailla. Nollalla jäbä alotti kolmoset, vaikka vähän yliaikaa olikin.

Ossin kanssa sama rata. Sehän porsasteli taas lähdöstä ihan omia aikojaan liikenteeseen... Onneksi sain sen putkeen ja homma oli vielä pelastettavissa. Ja ihme kyllä sain sen takaakierroillekin, tai siis että itse ehdin niille sen viemään :)  Vaan entäs sitten. (En ollut ainoa...) Unohdin katsoa koiraa murilla ja lähdin vaan kiitämään. Ja sehän tuli ohi. ARG! Korjaus ja loppuun päästiin ok, mitä nyt vikana ollut okserin rima tipahti. Eli kymppi ja hieman yliaikaa. Mutta tulos. Ja niin oli ekaa kertaa isä ja poika samalla tuloslistalla kolmosissa. Poika parempana. (ylin lista)

Sitten oli agirata ja tuomarina Seppo Savikko. Taas Aki paineli ekana. Alku päästiin ok, mutta sitten ite sössin yhelle hypylle ja sain koiran jarruttamaan kiellon arvoisesti (ja tässä kohtaa niin kuulin Heinin ruoskan laulavan, että mitä säää siellä tössit....) Mutta siihen hajosi pakka ja ohjasin väärään väliin keppejä, taisi tulla ohi keppien ja kielsi okserille. Siitä kohdasta oikaistiin vaan maaliin. Akille siis hylly.

Ossin kanssa saatiin tulos. Eihän se mikään nätti ollu ku mokailtiin senkin kanssa. A:n alastulo ja joitakin kieltoja saatiin, sekä sitä myöten yliaikaa. Mutta vanha herra sai yhteistuloksen ja oli piirinmestaruusskaboissa kuiteskin 20 :)

Sitten vielä joukkuerata. Team pinkki. Olin ilmottautunu Ossin kanssa ja Aki varakoirana. Muut joukkueessa Sirpa & Valo, Heli & Blanca ja Titi & Pyry. Titi päätti että Pyry lepää ja Aki starttaa. Tehtiin vielä ohjaajan muutos niin että Titi meni Ossin kanssa ja minä kolmannen osuuden Akin kanssa. Sirpa starttasi ekana. Hylky. Heli sain vitosen. Pikkasen ittee jänskätti et jaksaako Aki edellisen radan sössimisen jälkeen. Mutta huippua, sillä oli ihan sikana intoo ja vauhtia. Ja saatiin muuten taas nollat, harmittavasti 0,95 sek yliaikaa. Mutta olinpa tyytyväinen.
Joukkueen ankkurina Ossi ja lainaohjaaja Titi. Mua tais jänittää enemmän ku Titiä. Mutta niin vaan tekivät nollan, Pikkaisella 0,53 sek yliajalla. Mutta tuomarikin nauroi kun Titi komensi Ossille JARRRRRRRUUU... Kuuluttajakin juonsi jotta taitaa olla harvoin tämän koiran ohjaajana ;D Mutta kyllä mä olin ylpee miten hienosti se kulki. Ja loppuun asti piti jännittää... Niukasti jäätiin lopulta neljänsiksi mutta oltiin kyllä itte aika tyytyväisiä.

Kisat oli pari tuntia myöhässä ja sitä mukaa kotonakin oltiin aika myöhään yöllä... Mutta mukava reissu oli! Molemmat koirat oli niin murusia vaikkei mitaleja juhlittukaan!


Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino