Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vetistä Varkaudessa

Aamulla kello soi 5.20 ja mamma heräsi pirteänä (???) kisareissulle Ossin, Kirsin ja Incan kanssa. Keli oli kyllä kaikkea muuta kuin ihana kisakeli ensimmäiseen ulkokisaan tänä keväänä. Satoi vettä, välillä rakeita sekä tuuli. Kylmää ja kosteaa siis. Mutta sehän ei meitä haitannut.
Inksu veti kisan ensin ykkösissä ja sitten oli meidän vuoro kakkosissa.

A-kisassa tuomarina oli Minna Räsänen. Ihanneaika oli 48 sekkaa, rimat 60 cm:ssä ja pari rimaa 65 cm. Rata vaikutti ihan ookoolle. Mutta Ossihan oli keränny kierroksia autossa koko aamun ja pisti ihan läskiksi. Ja hyllyksihän se meni... Jälleen (masennus!) tappio! En ees muista mitä kaikkee herra sössi, muurilta ainakin oli menossa kepeille. Sain putkeen... Kepeillä sössi vaikka mitä, kiersi hypyn 6 ohi jne... jne... Vaikka muuten meno oli karseaa niin A-kisassa otti kontaktit tooosi kauniisti.
Mutta oli hyvä nähdä, ettei viime sunnuntaisesta kipuilusta ollut jälkeäkään, ei ekalla eikä tokalla radalla. Tosin viikon päästä mennään siitä huolimatta käymään hierojan tarkistuksessa. Ja tänään lämmiteltiin ja jäähdyteltiin normaalia tarkemmin ja päällä oli uusi back on track mantteli.

B-kisassa tuomarina oli Sami Topra ja ihanneaika oli 55 sekuntia. Rimat 60 cm korkeudella. Kauheita odotuksia ei radalta ekan suorituksen jälkeen ollut... Etenkin kun siellä oli pöytä. Kauhistus!!! Aika pitkään on saatukin kisata pöydättä ja nyt se kolahti :)
Arvelin koiran karkaavan omalle reitille jo alussa, mutta niin vain herra lähtikin kanssani samaan suuntaan ja otti keinulla nätisti kontaktin. Sitten tippuikin rima ja A:n alastulo hypättiin yli. Keppien kulma vaikutti aluksi hieman hankalalle, mutta no problemos. Ossi otti sen tosi komeasti. Pöydältä saatiin kielto kun Ossi stoppasi pöydän eteen ja kiersi toiselta sivulta. Mutta meni pöydälle ja kesti siellä :D JEE!!!! Puomin alastulolta otettiin jälleen viitonen mutta loppu sujuikin kivasti. Tosin ohjaaja huusi viimeisellä hypyllä putkeen... Mutta eipä se tuntunut koiraa haittaavan. Harmittaa vaan että nyt tuli kontaktit roiskien. Aika oli tosi hyvä -7,25 alle ihanteen. 20 vp ja sijoitus viides. Eli ihan mukavaa vaihtelua saada välillä muutakin kuin hyllyjä. Tosin ois se nollakin jo pitkästä aikaa makea! Tänään tuli kyllä ihan tosi paljon hylkyä ykkös- ja kakkosluokissa. Joten radat ei tainneet olla sieltä helpoimmasta päästä? Tai sitten kisaajien taso oli tosi kurja :)

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino