Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

torstai 23. kesäkuuta 2011

Hautovaa keliä

Kylläpä oli hautovan hikiset treenit tänään, vaikkei aurinko edes paistanut. Oli nihkeetä ja painostavaa... Hiki tuli jo pelkästä ajatuksesta että juosta pitäisi. Laura veti tänään treenit ja aiheena oli vauhdikasta menoa :)
Kolmoshypylle kokeilin 2 eri kersiota. Ekalla kerralla otin koiran vastaan kolmosen vieressä, kauempana eli kuvaa katsoessa hypyn vasemmalla puolella. Riskinä putkeen sinkoaminen (minne Aki pari kertaa itsensä lukitsikin...). Eli hyvä haltuunotto olis poikaa. Samoin putkilla piti pitää hyvin hallussa, ettei sinkoa väärään päähän. Keinu madellaan....
Toisella kerralla jäin ottamaan koiran vastaan tuohon kakkosen taakse ja siitä kiepautin kolmosen oikealta. Toimi aika hyvin sekin, kunhan ei se oma vauhti tyssännyt kolmosella vaan koko ajan teputteli menemään. Vaikka sitten paikoillaan.
Lopuksi muokattiin putki keppien perään ja hiulattiin keppejä molemmin puolin. Akin kanssa voisi ruveta lisäämään niillä vauhtia ja etäisyyttä. Myös keinua mentiin ihan viimeiseksi. On se vaan sellaista matelemista kun jänskättää...

Ossille olin varannut halliaikaa. Ja Samilta sain niiden ryhmän vekkaustreenin. Olipahan hyvä treeni ja Ossi liekeissä. Meni ihan sairaan hyvin, ekalla alastulokontaktilla piti uusia mutta muuten oli vauhtia ja tarkkuutta. Tehtiin 2 eri treeniä ja molemmat onnistui ihan loistavasti eikä tarvinnut jäädä jauhamaan. Ensin menin vaaleat pallot treenit. Siinä vekkaukset esteiden 1-2 ja 4-5 väliin. 1-2 siksi, että parempi hyppylinja 2-3 esteille ja 4-5 väliin siksi, että menisi paremmin putken "oikeaan" päähän eikä suoraan houkutuksena olevaan. Keinulta hypylle jotain puolivalssintynkää ettei kierrä väärälle puolelle.
Tummien pallojen treenissä kokeilin Ossin kanssa alkuun kahta eri versiota. Ensin niin, että menin kakkosen taakse vastaanottamaan, selkä radalle päin. Huonolla ohjauksella hyppäsi suoraan nelosen väärään suuntaan. Tarkalla toiminnalla meni ihan oikein. Toinen versio oli se, että jäin kakkosen viereen, selkä lähtöön ja siitä vaan käänsin Ossin kolmoselle ja leikkasin takaa. Se kun niin luonnostaa hakeutuu sitten neloselle ja A:lle. Tämä toimi meillä ehkä hieman paremmin. Vaan jäi taas niin hyvä mieli treenistä.

Tein tuon vaaleat pallukat treenin vielä Akinkin kanssa ja se meni oikein mahtavasti myös. Hyppäsi hienosti vaikka olinkin vauhti melko seis paikka paikkoin. Kepit oli sillä tänään ihan loistavat. Vain se keinu madellaan... Tosin Pasi sattui hallille katsomaan juuri kun vedin Akin kanssa ja sain keinulle pari hyvää vinkkiä. Avustaja kehiin ja koiralle se oikea kohta selväksi. Pasi kun sanoi, ettei se nyt ihan tiedä missä kohdassa lähtee laskeutumaan.

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino