Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

torstai 3. tammikuuta 2013

Tiukkaa - tiukempaa - tiukinta

Tai ainakin hyvä yritys... Sirpa toi tänään helpohkon treenin (joka kosahti kolmannella esteellä - eli ei sitten ollutkaan niiiiin helppo) jonka tarkoituksena oli kääntyä pikkuisen tiukemmin ja treenailla sitä.
Eli oikean puoleinen on varsinainen treeni. Ossi lähtöön ja kakkosella vastakäännös. Luulisi toimivan, mutta ei. Välimatka kolmoselle olikin sellainen että Ossi puski kohti putkea aina esteiden välistä. Parin kokeilukerran jälkeen se oli uskottava. Eli suunnitelma B. Koska koirani irtoaa kakkoshypylle aika hyvin niin tekaisin valssin ja sillä sitten vastaanottamaan kolmoshypyltä ja ohjaus putkeen. Ja se oli siinä. Loistavasti meni. Ja tulipa todettua, että kyllä se Ossikin kääntyy pienellä kaarella jos vaan haluaa. Puomilla joudun saattamaan melko pitkälle, muutoin loikkaa kontaktin. Eli siitä puomin oikealta puolelta sitten vaan rintamasuunta oikein ja putkea kohti...
Oli muuten kiva treeni kaikessa yksinkertaisuudessaan!! Ja tänään kontaktitkn sujui paremmin. Muutaman kerran tein lopuksi pelkkää puomia niin, että lelu odotti alastulolla. Eihän se siihen pysähdy, mutta tulee sentään alas asti kunnolla.

Vasemman puoleinen oli "lähtötreeni", kun tuollainen alku oli jossain kisoissa ollut. Joutui oikeasti miettimään kuinka teen. Treeniversio oli helppo keksiä, mutta koska tiedän koirani varastavan lähdössä piti miettiä "kuinka teen kisoissakin"-versio. Ja se taas oli vaikeampi keksiä.
Treeniversiossa kakkoselle niistämään, pikkainen peruutus ja heitto kolmoselle. Kisaversiossa lähtö yhtäaikaa, ohjaaja ykkösen vasemmalta puolelta (kohti puomia), 1-2 välissä koiran heitto hypylle ja oma rintamasuunta kolmoselle. Yllättävän hyvin tämäkin toimi kun ei itse kääntynyt liian aikaisin 1-2 välissä.
Tällaisia pieniä kikkakolmosia pitäis treenta useammin vaikka Ossi onkin välillä ihmeissään jos tekeminen loppuun 4-5 esteen jälkeen :)

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino