Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ryhmitystä testaten

No niin. Tänään sitten testattiin käytännössä sitä mitä lauantaina kuuntelemalla opittiin. Eli rytmitystä, oikea-aikaista kiihdyttämistä ja jarruttamista. Anne oli hieman muokannut treeniä yhdistelemällä koulutuksessa olleita lyhyitä pätkiä. Ei muuten ollukaan ihan niin helppoo ku luuli. Yllättävän vaikee on saaha ohjaajan kintuista spurtteja ja jarrutuksia. Yleensä etenee tasaisella vauhdilla alusta loppuun... Aki onneksi lukee liikettä ihan tosi hyvin. Ei muuten käytetty käskyjäkään. Oli melko hiljaista menoa, kun ei kumpikaan räksyttänyt radalla.
Tässä ekassa treenissä selvittiin alku hyvin. Vitoselta putkeen kiihdytys ja juuri ennen kun koira menee putkeen niin kunnon jarrutus (tai jalan polkaisu tms) niin koira kääntyy hyvin putkesta vaikka suorittaa sen kiihdytyksestä johtuen ehkä normaalia nopeammin. (Tai sit ei, mutta periaatteessa...) Meille vaikein oli tänään hypyltä 13 putkeen 14 kun magneetin lailla veti koko ajan putken väärä pää. Lopulta piti ottaa sanallinen käsky kun ei kääntäminen + jarrutus pelkästään riittänyt.


Kakkosradalla mentiinkin sit alku pienissä pätkissä, kun meikäläinen onnistui työntämään koiran joka esteelle väärinpäin (esim hyppy 2, jätettiin 5 väliin kun oiottiin putkelta toiselle...) ... Ihan kun ois takaakiertoja harjoiteltu...? Mutta kunhan alku saatiin sujumaan niin sitten menikin tosi mukavasti. Ja lopulta koko pätkä onnistuneesti.

Yllättävän vaikea on hahmottaa tuo rytmittäminen itselle. Tuntuu ettei vauhti vaihtele ollenkaan vaikka miten yrittää... Mutta ehkä vaatii hieman treeniä kun aina on vaan niitä pyörimisiä sun muita vipstaakeja treenailtu. Tätä tarttee kyllä kokeilla Ossinkin kanssa ja tsekata miten tämä ja äänettömyys sopivat yhteen. Akilla se toimi loistavasti!!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino