Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Treenit epiksissä

Tiistaina sattui treenivuorollemme epikset, joten varsinaisia treenejä ei ollut, mutta mekin lähdimme starttaamaan yhdet "kisoihin".
Tuomarina oli Leena Kantanen ja oheisen radan oli meille kisaaville suunnitellut. En siis startannut mölleissä kisan ulkopuolella ollenkaan. Menin kummankin kanssa vain tämän kisaavien startin.

Ihanneaika ykkösillä (Aki) oli 46 sekkaa ja kakkosilla (Ossi) 42 sekkaa, kolmosilla se olisi ollut 38 sekkaa. Rataantutustumisessa mietin, että 5 minuuttia kahdelle koiralle ei riitä millään. Ei etenkin kun ne pitää ohjata eritavalla. Keskittyy aina Ossin suoritukseen ja väistämättä Aki sitten kärsii, sekun ei ihan samaan ohjaustapaan vielä istu. Eikä tarvitsekaan. Mutta harmittaa ettei voi kummallekin koiralle käyttää omaa 5 minuuttista...
Ossi pääsi baanalle makseista ihan ekana. Koira lähtöön, itse 1-2 väliin, kauemmas kakkosesta jotta koiralla tilaa kääntyä. Olin melko yllättynyt miten hyvin Ossi pysyi lähdössä ja lähti liikkeelle. Kuunteli eikä touhunnut omiaan. Ossi sai radalta 2 kieltoa, en ole ihan varma mistä toinen tuli, mutta toinen oli ainakin 15 putkella hyrräystä huonon ohjauksen takia. Varmaan joku samantyyppinen tilanne se toinenkin, sillä rimat pysyi ylhäällä ja kontaktitkin otti. Ihan mukava suoritus. Pöytäkin sujui oikein mainiosti vaikkei se olekaan aikoihin treeneissä (saati sitten kisoissa) ollut. Eli 10 ratavirhettä, mutta hei! Yliaikaa +10,37. TÄH??? Ossilla. Mutta niin oli vissiin muillakin. Sijoituksemme kuitenkin kahdeksas.

Sitten pikaisesti iskä autoon poika esiin. Akilla oli ihan kurvailupäivä... Alku meni ok kunnes oli tulossa 6 hypyn ohi. Ja hyllyksihän se meni kun livahti jälleen putken väärään päähän. (Haltuunottoa siis treenattava lisää). Sitten tippui yksi rima, mikä on tosi ihme kun Aki ei niitä yleensä tiputtele. Lisäksi about ekaa kertaa herra loikkasi alastulokontaktin yli. Tähän tulee heti stoppi ja treeneissä otetaan kontaktit tarkasti. Herra kurvaili kentällä vähän ylimääräisiä mutkia. Meno oli siis ainakin iloisen näköistä, taidot oli jäänyt kotiin ;D Pöytä kuitenkin sujui hienosti. Akikin veti aika reilusti yliaikaa (+13,01) mutta mitäs pienistä. Pimeitä putkia ja putkeenlähetyksiä/-irtoamisia tarttee muistaa treenailla, molemmilla hurtilla.
Hyvästä kisatreenistä tää meni. Vielä kun otettais tosissaan eikä vaan löysäiltäs :)

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino