Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mämmikarkeloissa

Pitkäperjantaiaamuna kello soi 3:05 aamupalalle. Titi ja koirat saapuivat vaille viisi, kamat autoon ja menoks. Lähdettiin porukassa kisareissulle Joensuuhun. Poks ja Joa olivat yhdessä pistäneet mämmikarkelot pystyyn, kummallekin koiralle yhteensä 4 agilitystarttia.

Perjantai, tuomarina Tuija Kokkonen:
Aki 1A:
Ihanneaika oli 54 sekkaa ja rimat 55 cm. Maneesin pohja melko pehmeä, kuten ennenkin siis... Kauhistuin kun näin pöydän radalla, eihän me olla treenattu sitä ollenkaan riittävästi... Aki lähtöön ja menoksi. Se eteni tosi kivasti eikä pöytäkään tuottanut ongelmia. Tosi loistavaa menoa. Koira eteni ja nolla alla. Kunnes renkaan ohi vedettiin niin komeasti... HUOKAUS. Unohtuiko käsky vai mitä ihmettä tein? Tuloksena 5 vp ja ihan himppu yliaikaa (voi mahotonta mitä lyllerrystä - ohjaajalla siis...) Sijoitus kuitenkin hienosti 5./26
Näin oli kisat polkaistu käyntiin.

Aki 1B:
B-kisan alkuhyppelyt olivat meidän kammo. Siinä oli juuri sitä ohjaajaa stoppaavaan liikettä... Huokaus. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun minun vauhti hyytyi niin Aki se vaan rupesi istumaan kolmoshypyn taakse ja heilutteli häntää. Useamman yrityksen vaati hypätäkseen. Sitten mentiin ohi kuutoshypyn, sössittiin kepit yms ei-niin-hyvää-aksaa... Joten putkelta 11 tempaisin suoraan maaliin, kun tuntui ettei oikein suju ja Aki jumitti hypyillä. Eli tuliaisina se niin tuttu hylly!

Ossi 2B:
Sitten Ossin vuoro. Sanottakoon heti, että harmi ettemme saaneet tätä suoritusta videolle. Oli nimittäin niin upeaa menoa...
Ihanneaika oli 44. Ja tuttuun tapaan taas (ARGH,MURR) herra taas varasti lähdöstä. Mieletön pelastus ja niin matka jatkui. Meni upeasti puomille eikä elkeitäkään houkutusputkeen menosta. Nyt oli tosi upeat kontaktit. Ja sitten kun ne toimiin niin -pylly- rima 16 räpsähti alas. Viisi virhettä ja sijoitus 2./19 Oli kyllä niin upeaa menoa että tuo vitska se vasta harmittikin. Oli taas nolla niin lähellä. Vaan kuitenkin niin kaukana... Tuomari muuten kehaisi palkintojen jaossa miten upea koira mulla on ja ihmetteli miksen kuulu LAUn valmennusrenkaaseen. Kylläpä lämmitti mieltä!

Ossi 2A:
Seuraava startti. Ja herra varastaa taas. Ja minä sain taas pelastettua. Puomin alastulolta viitonen. Sitten vissiin joku tyhmä ohjausmoka kun koira tulee hyppyjen 14 ja 15 välistä. Ehti tietty koskettaa A:ta ja HYLLYhän siitä tuli. Muuten oli kyllä ihan mukavaa menoa.

Vaikka kisa-aamu alkoikin aikaisin, jaksoimme hotellilla syödä pitkän kaavan mukaan, oikein kuoharin kera. Sitten otimme pienet tirsat ja niin vaan yöllä kampesimme itsemme vielä yökerhoon katsomaan Laura Närheä. Joka muuten on aika loistava laulaja... Lauantaina saimme nukkua hieman pidempään ja aamupalan jälkeen vielä tirsoille, sillä kisapäivä alkoi vasta iltapäivällä.

Lauantai, tuomarina Eeva-Liisa Pohjanen:
Ossi 2A:
Lauantaina ekana radalla Ossi ja tuomari oli meille uusi tuttavuus. Melko vaikeita ratoja ja tiukkoja aikoja (etenkin ykkösille). Ossi peeveli varasti taas lähdöstä. Sanokaa nyt hyvät ihmiset mistä tämä ongelma on taas putkahtanut pinnalle ja mitä tälle voi tehdä??? Ärsyttää.
Korjaus ja haki kepit hyvin, mutta lopetti ne jostain syystä kesken. Kun kiepautin huolimattomasti takaisin keppien alkuun, niin ehti hypätä pituuden välistä. HYLKY!!! Mutta loppurata oli sitten hyvää menoa ja kontaktitkin otti. Tekisi mieleni sanoa, että saakutin Ossi-possu. Ellei varastaisi startista niin olisi aikas hyvää meinkiä.

Ossi 2B:
Lähtö oli pikkaisen nopea, muttei ihan niin räikeää varastamista kuin muut startit, hyvää menoa, kunnes pikkaisen huono ohjaus A.lle ja lähdin samalla leikkaamaan. Ossipa pyörähti alas ja kielto. Tksi rima kolahti ja meidän tuurilla tietty tuli alas asti. Mutta meno oli ihan loistavaa. Ossi oli liekeissä. Ei edes yrittänyt A:lle vaan meni oikeaan paikkaan, eli putkeen. Keipeille oli ihan mahti meno!
Pikkasen muikeena voittopallilla :) Voitto se on epämääräiselläkin tuloksella. Aikavirhettäkin siis saatiin 3 sekkaa. Mitä kyllä jäin miettimään, että missä me se tuhrittiin... Ratavirheitä 10 ja tulos 13. Jolla siis tänään voitto!!! 1./19 Että ei se sit muillakaan sujunut jos tällä voittaa. Tuomari totesi palkintojenjaossa, että nolla oli niin lähellä...

Aki 1A:
Tuomari oli päättänyt laittaa sitten ykkösluokkalaisille rimatkin 60 senttiin. Siihen vielä tiukka ihanneaika ja vaikeita kohtia radalla - jopa ohjaajat hikoilivat rataantutustumisessa. Saatiin Akin kanssa 10 virhettä ja hieman yliaikaa. Aki taisi loikata puomin alastulon yli ja muurin pala kopsahti alas. Lähdössä oli pientä pelastuksen makua, kun koira oli jo menossa väärää estettä kohti (putkeen) :) Mutta kivasti kaikenkaikkiaan teki ja hyppäsi (eilisestä jumituksesta ei tietoakaan, muurilla hieman empi mutta meni kuitenkin. Olin ihan tyytyväinen. Sijoitus 4./17 ja mainittakoon, että radalta tuli vain 6 tulosta makseissa...

Aki 1B:
Viimeiseesä startissa mentiin sitten normaalilla hylly-saldolla. Saimme kolme kielto. Yksi tuli kun paineltiin pituuden ohi, toinen tuli kun meinasin puomilla polkaista leikatessa ja Aki väisti. Kolmannesta ei oikeestaan oo haisua, mutta mitä väliä. Muuri sentään oli ihan loistava tänään.

Lauantain kisat päättyivät sen verran myöhään, että olimme vielä toisen yön hotellissa. Titin kanssa olimme erittäin iloisia ja onnellisia siitä, kuinka hienosti pojat x4 osasivat käyttäytyä. Ossikin joka rähjää kaikille oli niin nättiä ja hiljaista poikaa. Mahduttiin kaikki jopa samaan hissiin. Tällaisia reissuja vaadimme lisää vaikkei oma tulostavoite nollien metsästyksessä täyttynytkään. Mutta kivaa oli!!!
Valokuvista ja videoista iso kiitos Titille!!!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino