Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

maanantai 22. lokakuuta 2012

Rokotuksilla

Tänään oli sovittu pojille treffit eläinlääkärillemme Liisalle. Ossi pääsi pöydälle ensin ja sai tarvittavat rokotukset seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Samalla lääkäri kuunteli sydämen ja tsekkasi korvat ja hampaat. Kaikki hienosti kunnossa. Lisäksi lääkäri kyseli että pesemmekö hampaita kun on niin puhtaat... No emme todellakaan jaksa pestä - Dentastix hoitaa sen puolestamme vaikken nykyään edes päivittäin muista niitä antaakaan.

Sitten vuoroon Aki, joka saikin ensin peppuun rauhottavat. Olimme etukäteen sopineet että tsekkaamme lonkat ja selän ihan vaan varmistuaksemme, löytyisikö sieltä selitystä ajoittaiselle (jotain kerran vuoteen) hyppäämättömyydelle. Unta odotellessa Akikin sai samat rokotukset ja tsekkaukset. Otimme siis lonkka- ja selkäkuvat. Ja ai että mä oon onnellinen (olin nimittäin pelännyt tsekkausta, että jos onkin jotain kehittynyt sitten viime kuvien). Ei löytyny fyysistä selitystä ja agilitymme voi jatkua kunhan lihashuolto on kunnossa. Eli selitys lienee psyykkinen tai sit ihan oikeesti joku pieni kramppi tms ja tää koira vaan reagoi niin helposti.
Lonkathan Akilla on edelleen D/D mutta ei mitään nivelrikkomuutoksia havaittavissa. Selässä ei ollut spondyloosia tms. Toki nuo löysät lonkat voivat jatkossa altistaa sille nivelrikollekin, mutta ainakin nyt tilanne ok. Lekurin lausunto oli seuraava: "Lonkkien ja lannerangan rtg-kuvaus muutosten varalta. Löysät lonkat ja matalat nivelnastat. Jyrkkä kulma viimeisen lannenikaman ja ristiluun välissä ja mutka ristiluun loppuosassa. Muutokset voivat aiheuttaa kiputuntemuksia rasituksessa."

Eli voivat aiheuttaa, tai sitten eivät. Ainakaan nuo paikat eivät ole fyssarin käsittelyssä mitenkään erityisen kipeät tai jumissa. Mutta nyt vaan muistetaan hyvät lämmittelyt ja jäähdyttelyt ja säännöllinen hieronta ja venyttely. Ja harrastetaan toistaiseksi hyvällä mielellä, muistaen kuitenkin seurata koiraa jos alkaa oireilemaan enemmän. Ja Cartivetin lisäksi otamme vielä Nutrolin Senior-öljyn käyttöön. Nyt tää lähtee rapsuttelemaan herra tokkuraista joka ei raukka tiiä missä mennään vaikka herätyspiikinkin sai jo pari tuntia sitten...

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino