Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Taas meni nollat nenän edestä

Tänään kisavuorossa kotihallissa oli Aki. Tuomarina edelleen Marjo Heino. Ja edelleen - tykkään kovasti rataprofiileista, vaikkei ne ehkä ihan Akin tyylisiä olekaan. Ekana oli hyppäri jolla ihanneaika 43 s. Se kuullosti korvaani meille tiukalta... Matkaan vaan... Lähdettiin yhdessä, persjätöllä kakkoselle ja siitä uudelleen muurille. Kiersin itsekin muurin takaa, niin ettei vauhtini vaan päässyt tökkäämään. Tällä suorituksella alku sujui oikein mukavasti. Menin pituuden vasemmalta jotta vetäisin koiraa riittävästi hypyn ohi ja kääntää se sitten hypylle... Vaan jostain syystä Aki lukikin hypyn juuri väärinpäin. Hetken se katseli et meneeköhän tää nyt oikein ja hyppäsi... OU NOU. HYLlyhän se siitä. Mutta kauheasti kehuin ja silitin ja sit tykitettiin -VIRHEITTÄ- rata loppuun asti. Että hyvä hylly plakkarissa ja samalla tietty harmitti itseä. Mutta parasta oli, että pääsimme ALLE ihanneajan vaikka meno katkesi hyllykohdassa hetkeksi. JEI! Mitenkähän paljon alle olisikaan päästy JOS ois menny sujuvasti alkusta loppuun...? Jossitteluhan on tietty turhaa, mutta pitäähän sitäkin joskus tehdä.

Sitten agirata. Piirrustus on omaa käsialaa ja sinnepäin, tuomari kun muutti alkuperäistä suunnitelmaansa jonkin verran. Alku jälleen yhdessä vaan mitäs sitten... Puomin alastulon otti okei vaan jostain syystä Aki ehti pyörähtää ympäri ja pari tassua takaisin puomille. VOI EI. Nolo hylly... Voisiko ohjaaja oppia ottamaan koiran haltuun, häh? No mutta reippaasti ja virheittä loppurata maaliin. Mutta yhtä en ymmärrä. Miksi lapussamme aika 80,70 (ihanne oli 50 s)??? Ei varmana kupeksittu radalla noin kauaa, kun meillähän oli ihan vauhtia. Eikä pahoja töksiskohtia. Ohjaajakin tykitti niin että takareidet oli ihan jumihapoilla maalissa (hyvähän se on uusilla kengillä tykittää). Noh, hylly se kuitenkin oli. Jälleen hyvä sellainen.

Tänäänkin siis roppakaupalla kokemusta. Mutta kivaa oli ja Akilla jälleen vauhtia kivasti. Ehkä tolla pojulla alkaa nyt vihdoin kulkemaan ja oisinko ehkä minäkin sitä oppinut kartturoimaan...? Kisan jälkeen kotona Akikin sai kesätukan ja pesun - iletään huomenna eläinlääkäriin rokotuksille puhtaiden sessujen kanssa... Ohjaaja sai palkaksi kiinalaista sapuskaa. Nam.

PS. Ja erittäin ihanaa on että hyllytetylle koirallekin merkataan suoritusaika. Tietää vähän missä mentiin. Tää ois kiva jos kaikki kisajärjestäjät merkkais sen!!
Ja muuten... Note to myself. Ohjaaja etsiköön jalkaansa kisa-aamuna alkkarit jotka pysyvät paikoillaan juostessa. On muuten aika ikävä kirmata pöksyt vaossa - HEH!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino