Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Kisaraportti

Joo, eilen siis aamulla lähdin ajelemaan Siilinjärvelle. Pysähdyin tankkaamaan ja naureskelin itsekseni, et onko punainen takki ja aikainen tankkaus sen merkki että olen menossa metsälle ;D Siihen sattui yks setä yhtä aikaa tankille ja rupes höpöttämään vaikka mitä metsästyskortistaan jne... Lopulta sit kysyi et olenko menossa lintuja kattomaan vai hirvimetsälle...? Sanoi, et eikun agikisoihin. No mut melkein sama asiahan se on - tuumasi setä. No, kai sen voi toki noinkin aatella, mut mä olen hieman eri mieltä!!!

Hirveitä ennakko-odotuksia ei mulla kisojen suhteen ollu (tietty toiveena olis nollat... niinkuin varmaan aina), etenkään ensimmäiseltä radalta. Jotenkin ajattelin et saattais mennä kontaktien muisteluksi. Tuomarina oli Sisko Pulkkinen ja A-kisan rata oli melko suoraviivainen. Pelkäsin todella että vauhtia olisi liikaa... Rimat oli 55 cm. Ossi malttoi upeasti lähdössä ja luki minua radalla hienosti. Kaikki toimi kuin rasvattu ja kontaktit se otti todella hienosti!!! Aika makee tunne oli puomin jälkeen kun tajusin et ne oli kaikki onnistunut ja maaliin päästiin rimoja tiputtamatta. Ja vielä kun Ninka tuumasi maalissa et tuli nollat niin JEEEEEE!!!! Myös ylitoimitsija seisoi maalilinjan lähellä ja kehui miten hieno rata meillä oli. Sijoituttiin toisiksi ja vihdoin se viimeinen nousunolla!!! Vuoden ja 40 starttia se tarvitsi mutta nyt onkin tämän vuoden tavoite saavutettu. Kaikki onnistumiset sen päälle on vaan plussaa.
Nousuratamme:

Sitten odottelemaan B- ja C-kisaa kakkosissa. Se olikin pitkä odotus. Koirakin keräsi kierroksia autossa melkein 5 tunnin ajan. Käytiin me tietty lenkillä välillä, muttei kauheasti viitsinyt riekkua kun koko ajan satoi vettä! Tuomarina kakkosissa oli Pertti Siimes. Rimat oli 60 cm, rata melko kinkkinen (monta kohtaa "kompastua") ja ihanneaika tiukka. Ossi hieman varasti lähdöstä, suunta oli kuitenkin oikea. Muurin jälkeen oli menossa puomille putken sijaan (kielto) sain kuitenkin korjattua. Sitten oli menossa hyppyjen 8 ja 9 välistä (kielto) ja taas sain korjattua... Sitten päästiin puomin jälkeiselle putkelle sujuvasti ja jos ohjaaja on myöhässä käskytyksen kanssa, niin tottakai koira ampuu väärään päähän putkea - joka oli suoraan puomilta näkyvissä. Eli hylky. Rata hienosti loppuun asti ja kaikki kontaktit otettiin tälläkin radalla! Rata oli melkoisen haastava muillekin, sillä 17 koirakosta vain 3 sai tuloksen!
B-kisa: C-kisa:

C-kisa olikin sama rata käännettynä toisin päin. Nyt näki jo startissa et koira taitaa panna ranttaliksi ;D Ja niinpä se varasti melko roimasti lähdöstä... No suunta oikea mutta mitä - herra otti todella komean lentokeinun!!! Eipä ole hetkeen tehny sitä. Ja sitten mentiin taas väärästä päästä putkea ja kepeilläkin pörrättiin ja vielä toiseenkin putkeen väärästä päästä... Ohjaajaakin jo nauratti ihan tosissaan omat ja koiran sössimiset. Ei ees muista mitä kaikkea tehtiinkään päin mäntyä. Kivaa oli kuitenkin vaikka tulos oli taas hylky. Tästä on hyvä jatkaa joulukuussa...

Onnea Ninka ja Peppi hienoista nollista!!!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino