Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Möllit ja doggeilua

Tänään oli ohjelmassa Joan kinkunsulatusmöllit (agility) Ossin kanssa. Kirsi lähti meille seuraneidiksi ja videokuvaamaan. KIITOKSET!!! (Videot katsottavissa Ossin sivuilla...) Tuomarina oli Lukkarisen Jari. Ensimmäinen alokasrata oli aika sujuva ja selkeä. En uskaltanut jättää Ossia lähtöön kovin pitkäksi aikaa ja niinpä oma sijoittumiseni radalla ei ollut maailman paras. Siksi kahden hypyn jälkeen Ossi olikin menossa kohti puomia, mutta viime tinkaan sain palautettua suunnan oikeaksi. Ja matka jatkui oikein sujuvasti. Vauhtia herralla riitti ja yllättäen omakin juokseminen oli aikaisempaa helpompaa... Oikeesti voiks se lenkkeily näin nopeesti muka tuntua???? Rimoja ei tällä kertaa tipahdellu (taisivat olla 55 cm:ssä) ja kontaktit oli oikein kauniit ja reilut. JESJESJESJESJEEEEEEES!!! Eli nollatulos ajalla 32,92. Ihanneaika oli 45 sekkaa. Sijoitustahan meille ei sit tullu kun kakkosissa kisaavat ei sijoitu mölleissä. Mutta jos kaikki olis listattu ja ajat laitettu niin oltais oltu kakkosia toisiksi nopeimmalla ajalla ja sillä nollalla.
Alokasrata

Sitten kilpailevien radalle.... Katselin tutustumisessa et hyppyjen 3-4 väli on paha... Ja siihenhän se sit kosahtikin :) Varmaan osittain siksi, et HÖLMÖ ohjaaja lähti suunnitelmistaan poiketen ohjaamaan esteiden oikealta puolelta... Ja osittain siksi että vauhtia oli ja käännösväli melko pieni. Noh väärältä puolelta neloshyppy ja hylsy. Hetken arvoin ennen keinua et korjaanko oikein, mutta sitten jatkettiin suoraan. Loppurata menikin jälleen ihan siististi. Tai no, kepeille oli hankala kulma ja ne aloitettiin ensin toisesta välistä. Korjaus ja matka jatkui. Kontaktit oli jälleen erittäin kauniit, rimat pysyivät ylhäällä ja aika 41,84. Tuloksena siis kuitenkin hylsy. Aika oli tosin startin nopein. Mutta fiilikset oli hyvät starteista. Pikkaisen hätäisesti huikkasin koiran radalle kummallakin kertaa, ettei pääse varastamaan lähdöstä. Mutta muuten koira luki minua hyvin ja erityisesti niistä kontakteista alastuloilla olen onnellinen!!! Ei olla tehty turhaan töitä niiden kanssa. Nyt vaan täytyy toivoa, et möllejä olis tammi-helmikuussa, kun kisaamaan päästään todennäköisesti vasta maaliskuulla.
Kilpailevien rata

Sitten vietiin Kirsi kotiin ja jatkettiin matkaa kaupunkiin. Ossi jäi autoon ja Aki lähti tanskandoggien kinkunsulatuskaupunkikävelylle. Mentiin porukkaa vastaan, kun oltiin vähän myöhässä. Pikkasen piti puhista kun vastaan tuli jotain vajaa kymmenkunta doggia, mutta yhdellä nuuskaisulla Aki oli niiden kaveri eikä pelännyt yhtään. Lenkki meni mukavasti. Pikkumiehellä oli varmaan niin paljon ihmeteltävää dogeissa ja porukassa ettei ehtinyt vastaantulijoillekaan puhista ;) Pikkasen nauratti kun Aki kiipesi aina penkan päälle kävelemään ollakseen samalla tasolla muiden kanssa. Käytiin kävelykadulla ja torilla pyörimässä. Oli hyvä reissu.
Sit mamma kävi viel Arnoldsilla Minnan kanssa kahvilla (kiitos seurasta!!!) ja kotiin päästyä Ossi pääsikin vielä juoksulenkillei skän kanssa. Onpa ollut melkoinen puuhapäivä!

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino