Mamman kolmikko

Mamman kolmikko

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Doggeilua

Tänään oli mummo lapsenlikkana päivällä, kun Tero oli leirillä ja minulle sattui työvuoro. Ja voin vaan sanoa, että mummo saa tulla meille I-H-A-N K-O-S-K-A V-A-A-N vahdiksi; oli puolet talon ikkunoista pesty, tiskivuori raivattu ja pyykkejäkin pesty kun tulin kotiin. Viikko sitten mummo siivosi kukkapenkeistäni rikkaruohoja! Meillä on kyllä ihan mahtimummo! KIITOS!

No, hetken levähdettyäni ja saatuani ruokaa masuun pakkasin pojat ja Ossin autoon ja suuntasin Linnunlahdelle. Olimme sopineet tanskandoggiporukan agilitysta ja mulla oli avain estevarastoon. Hellettä riitti ja se varmaan verotti osallistujia sekä paikaille saapuneiden koirien innokkuutta - paitsi Ossin! Tai no, ehkä tuo ADHD-hirviökin oli _hieman_ normaalia rauhallisempi ja läähätti enemmän. Ei tehty varsinaisesti rataa. Kunhan kannettiin muutama hyppy, putki, kepit, keinu, pöytä ja puomi kentälle. Jokainen sai tutustua esteisiin ja kokeilla haluamiaan. Ossi tietty halusi kokeilla kaikkia, ja niinpä me säntäilimme kentällä pariinkin otteeseen tehden ihan perustreeniä kontakteilla ja koetimme saada rimat pysymään hypyillä maksimikorkeudessa. Kepeillä treenasin ohjausta molemmin puolin, samoin sitä että lähetettyäni koiran kepeille leikkasinkin itse toiselle puolelle tai sitä että ohitin koiran keppien suorituksen aikana. Hieman Ossi rupeaa kiirehtimään jos menen ohi, eli tarkkana pitää silloin olla että tekee kaikki välit ja loppuun asti.
Mutta mukavan rento "treeni" välillä tällainenkin ettei ole rataa vaan säntäillään minne huvittaa. Nyt sauna lämpiämään ja lauantai-illan viettoon.

Ei kommentteja:


AGIROTU 2011, Kuva Lauri Heino